Information

Solna Sjöscoutkår anordnar varje sommar en mycket uppskattad seglarskola i Brunnsviken nedanför Bergshamra. Tillsammans med Kafé Sjöstugan och med stöd från Solna Kultur- & Fritidsförvaltning har vi utformat en seglarskola i form av dagläger. Förutom segling kommer vi att syssla med sjövett, friluftsliv, allemansrätt, bad och mycket mer.

För att få vara med ska du kunna simma 200 meter och gå i låg- eller mellanstadiet.

Sommaren 2017 så har vi kurser vecka 24, 25*, 26, 27, 32 och 33. Vi kommer att hålla på måndag till fredag klockan 9:00 till 16:00. *Vecka 25 är midsommar och det är ledigt på fredagen.

VAR:

Vi håller till på Tivoliudden, i norra delen av Brunnsviken i Bergshamra. Där vi har tillgång till kårens brygga och båtar.

MAT:

Kafé Sjöstugan serverar både lunch och mellanmål åt deltagarna. De bakar och tillagar allt själva. Deras bas är ekologiska och rättvisemärkta produkter och de försöker använda närproducerade varor.

BÅTAR

Solna Sjöscoutkår har 5 stycken Askeladden 14 och 16 (en cirka fem meter lång sjösäker seglingsjolle) som vi ska lära oss segla. Som följebåt har vi en Linder 400.

PRIS

2 200 kr för vecka 24, 26, 27, 32 och 33

1850 kr för vecka 25 pga Midsommar

20 % rabatt på en andra vecka eller syskon.

ANMÄLAN OCH FRÅGOR

Klicka på ”Anmälan” här till vänster för att gå till anmälningsformuläret. Informationen kommer att uppdateras på denna sida allt eftersom veckorna blir fulla.

Frågor? Skicka till info@solnasjo.se

BETALNING

Mer information kommer per mail i maj för de som har anmält sig till seglarskolan. I korthet går den informationen ut på: Avgiften ska betalas in senast 3 veckor innan kursstart på 12 94 85-9 (Solna Sjöscoutkår). Skriv namn, vecka och ”seglarskola” på inbetalningen.